Δ.Π.Μ.Σ. Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική

Χαρά Καραγιαννοπούλου

Χαρά Καραγιαννοπούλου

Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών

Η Χαρά Καραγιαννοπούλου είναι Επικ. Καθηγήτρια Συγκριτικής και Διεθνούς Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο παρελθόν έχει διατελέσει Teaching Fellow στο Bielefeld Universität, Deutschland και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος του Τομέα Μελέτης Μετανάστευσης και Εκτοπισμού στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Ι.ΔΙ.Σ)

Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ. Κατέχει MTh στη φιλοσοφία των θρησκειών από το King’s College, London και PhD στην Πολιτική Επιστήμη από το Τechnische Universität Darmstadt, Deutschland.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα στην Ελλάδα και διεθνώς. Μεταξύ των πιο πρόσφατων δημοσιεύσεών της είναι το "Gendering Violence and Precarity in Forced Migration: Asylum Seeking Women in the Eastern Mediterranean," Frontiers in Human Dynamics- Refugees and Conflict, Special Issue ‘Gender, Violence and Forced Migration.’ (με την Ε. Ταστσόγλου και την Ξ. Πετρινιώτη).

Στο διάστημα μεταξύ 2018-2023 μετέχει (με την Ε.Tastsoglou, S. Petriniti, J. Freedman) στην ερευνητική ομάδα του προγράμματος «Gendering Violence and Precarity in Forced Migration: Asylum Seeking Women in the Eastern Mediterranean” (SSHRC Project)

Στα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται α) η έμφυλη διάσταση των καταναγκαστικών μεταναστεύσεων, β) η έμφυλη διάσταση των ενόπλων συγκρούσεων και γ) οι διασταυρώσεις του φύλου και της θρησκείας στην εθνική και διεθνή πολιτική

Στοιχεία επικοινωνίας
Χαρά Καραγιαννοπούλου
Μαθήματα